Évfordulók

Évfordulók
 
Évfordulótípus
Évforduló éve
Hány éve történt
Esemény
Leírás
Esemény dátuma
Az Évfordulók adatbázisról Az Évfordulók adatbázisról

Kecskeméti jeles személyek, események évfordulóinak évenként frissített adatbázisa. Az évfordulónaptár 5 éves ciklusonként ismétlődik és bővül.

Útmutató a kereséshez
Az évfordulókat két típusba soroltuk
:
- személyek: neves kecskemétiek születési és halálozási (5 évente) évfordulója.

- események: fontosabb helyi rendezvények, fejlesztések, intézmények alapítása.

Évforduló éve: 2017-2021 között lehet keresni.
Hány éve történt: adott esemény, évfordulónaptár évéhez képest hány évvel korábban történt. Pl. Évforduló éve mezőbe "2018"-t, alá pedig "100"-at írunk, akkor azt kapjuk meg, hogy mely eseménynek vagy személynek van 100. évfordulója.
Esemény: évforduló leírása. Itt a szöveg bármely szavára kereshetünk. Itt találjuk meg a személyneveket is.
Leírás: bővebb életrajzok, képek és továbblépési lehetőségek az adott személyről vagy eseményről, mely folyamatosan bővül. Részletesebb leírást csak a vastagon szedett adatoknál közlünk.  
Esemény dátuma: a dátum formátuma: 1791. november 11-én. Elég megadnunk a dátum egyik tagját, ha csak a hónapot írjuk be, megkapjuk az adott hónap összes évfordulóját. Ha egy hónapot és egy napot adunk meg akkor megkapjuk, hogy az adott napon milyen évforduló van.

A kereséshez elég egy mezőt kitöltenünk, de egyszerre több feltételre is kereshetünk. Ha úgy kattintunk a keresés gombra, hogy előtte egyetlen mezőt sem töltünk ki, az adatbázisban szereplő összes tétel megjelenik.
Ha egy mezőn belül több szóra keresünk, csak azokat a találatokat kapjuk meg, ahol a szavak egymás mellett, a beírás sorrendjében szerepelnek. Amennyiben ezt nem így szeretnénk, írjunk % jelet a szavak közé, viszont a sorrend itt is számít. A találatok először táblázatos formában, majd a részletekre kattintva bővebben jelennek meg.