Múzeumi séta Európában Múzeumi séta Európában


Tartson velünk Ön is, egy virtuális séta keretében, ahol meglátogathatja és akár be is járhata az európai kontinens legszebb és leggazdagabb gyűjteménnyel rendelkező múzeumait!


>>KATT<<

 

Az állomásokon fontos információkat és különféle érdekességeket olvashat a múzeumokról, magyar nyelven. A leírások végén pedig megtalálja a virtuális kiállítások linkjeit!
A linkek mögött található (külföldi) múzeumi weboldalak idegen nyelvűek!
Az oldalakon való navigálásban a google fordító is segítséget nyújthat, azonban a virtuális kiállítások nyelvtudás nélkül is megtekinthetőek és élvezhetőek!

Az útvonalon kék csillaggal jelzett múzeumok az Európai Unió területén találhatóak!

Útközben tegyenek egy kis kitérőt a legjelentősebb magyar múzeumok virtuális kiállítótermeiben is, ezeket zöld színű csillagok jelölik!
 

 

Olvassa el figyelmesen a csillagokkal jelölt helyeknél a külföldi múzeumok magyar nyelvű leírásait és keresse meg a felsővonással kiemelt nagybetűket (pl. ’O’). Minden múzeumi leírás egy betűt rejt.
A betűket megfelelő sorrendbe rendezve egy híres európai festő nevét kapja meg.
Küldje be ezt a nevet 2020.07.31. éjfélig az eip@kjmk.hu címre, írja be az e-mail tárgymezőjébe hogy "múzeumi nyereményjáték" és Ön lehet a három szerencsés nyertes egyike!
Ugyanis a helyes megfejtők között 3 db értékes könyvet sorsolunk ki Európa nevezetességeihez és látványosságaihoz kapcsolódóan!

 


 

Egyéb ajánlóink:

 

Virtuális múzeumok:
>>KATT<<

További európai és magyarországi múzeumok:

>>KATT<<

 

 

Hasznos és kellemes kikapcsolódást kívánunk!